Underbara lördag!

Oj vad härligt det vara att vakna imorse och inse att det var lördag =)
Vi låg kvar lääänge i sängen hela familjen och bara myste...kan man få en bättre start på dagen?!? =)

Idag har trädgårdspyssel präglat dagen. Vi har med gemensamma krafter grävt upp rabatten på framsidan. Även Meja tog ett antal spadtag med sin lilla spade. Hon tycker det är så härligt att vara ute lilla hjärtat. När det jobbet var gjort vilket var rätt svettigt så bar det av till Birsta en sväng för oss. N skulle spela innebandymatch så medan han svettades på planen strosade jag och Meja runt inne på Ikea och fördrev vår tid. Det är mysigt att strosa runt där men en lördag direkt efter lön är väl inte det bästa tillfället kanske. Huuur mycket folk som helst!!! Några saker fick iallafall följa med hem. Meja fick en pall till badrummet så hon når upp till handfatet, värmeljus för mysiga höstkvällar, ett lila underlägg som jag ställt ljuskoppar på i vardagsrummet...åsså två set med ett jättesött barnporslin innehållande fyra små kaffemuggar, fyra tekoppar med fat, en sockerskål och en mjölkkanna. Ett var till Meja och ett till grannens lilla tjej Frida som fyller 3 år idag. Meja älskar att fixa fika i sitt lilla kök och sedan bjuda in oss. Detta lilla set med "riktiga" koppar var verkligen en hit =)

Under Birsta-turen införskaffade vi även en elektrisk häcksax. Väl hemma inledde N det omfattande arbetet med att klippa den gigantiska häck som vi har på framsidan, vilken den senaste tiden mer eller mindre gömt vårt hus *skratt* Härligt att få det gjort!

Vi sex-tiden dök Erica & Mattias upp med solstrålen William som vi lovat vara barnvakt åt ikväll. När de åkt åt vi gott och sedan blev det en massa bus innan två trötta sötnosar somnade för natten, trötta och tillfreds =)





Nu sitter jag och N i soffan och varvar ner efter dagen. Godisskålen står givetvis på bordet och gud så skönt att sitta ner =)



Njut kvällen!

Äntligen helg!

Dagen började lugnt med lite mys hemma. Meja har varit hemma från dagis idag och vi har haft en riktigt mysig mamma & Meja-dag =)

Efter att Meja sovit lunch tog vi bussen in till stan för att möta upp mamma och min moster. Vi strosade runt lite på stan och tog en mysig fika. Skönt att bara vara =) Sen tog vi en prommis och hälsade på N på jobbet och hälsade även på mina gamla jobbarkompisar där. Meja stövlade in och sa hej hej och tog i hand *skratt* Hon tillhör inte direkt den blyga typen =)



När vi kom hem skyndade jag mig att baka en smarrig blåbärspaj eftersom vi skulle få besök. Hann precis skjutsa in den i ugnen då det ringde på dörren...puh! =) Hanna, Jocke och Mira kom för att njuta fredagskvällen med oss =) Meja blev jätteglad då Mira kom. Det har varit full fart på flickorna hela kvällen *skratt* Såå roligt att se dom tillsammans =)









Nu har lilla hjärtat somnat efter en massa massa lek ikväll så nu tror jag att godisskålen åker fram och en film till det vore inte fel =)

Kram!


Ny vecka...

Dagen började med att hjärtat och jag åt en mysig frukost...


Gröt är gott =)

Efter att ha lämnat hjärtat på dagis har jag pluggat och donat en del hemma. Jag har varvat plugg med lite hemmapyssel för att skapa lite höstkänsla =) Å jorå...nu är jag nöjd...så imorrn kanske jag kan fokusera helhjärtat på plugget *fniss*

Så här blev det...nya färgen är lila...me like =)



Vad gäller helgen så har det varit mys mys mys...
I fredags var Meja hemma från dagis och vi tog en tur till skogen med Erica, William, Lena och Frida (grannarna).
Vi hade med oss fika och fick oss en supermysig stund ute i höstluften =) På kvällen var vi bjudna till kompisar på middag så efter en tur till Birsta styrde vi bilen mot Alnö där en mysig middag väntade på oss. Tack snälla Emma & Stefan!

I lördags startade vi dagen med en mysig frukost här hemma. Sen for N iväg och spelade innebandy och jag och Meja packade på oss lite kläder och tog ett varv runt elljusspåret. Duktiga! På väg tillbaka hem somnade lilla hjärtat i vagnen...tidigare än vanligt...måste vara höstluften =) När hon sov passade jag på att vara lite pysslig så jag plockade vinbär och gjorde saft...de ni. Måste säga att jag är lite impad själv =) På eftermiddagen packade hela familjen in sig i bilen och for på 4-årskalas hos Mejas tremänningar som fyllt år. Det var supermysigt att träffas =)

Igår gjorde familjen Jonsson/Fritz en tur till Birsta i jakt på utomhusbelysning...kom dock hem tomhänta...iaf vad gäller just utomhusbelysning. Med hem följde dock en jättefin vit lykta som jag ska ha ute på brokvisten och en kruka med vit ljung som jag gjorde en fin liten plantering av att ha på altanen. Hi hi...jag blev iaf nöjd =)

Nu...sooova!

Natti natt!


Fullt ös...

...här hemma.
Idag har dagen bestått av plugg varvat med höstpyssel i trädgården och städning inne. Puh! Tänk vad mycket det är som ska hinnas med. Men nuså...nu är det ordning och reda både ute och inne...hyffsat iaf =) Ikväll ska vi stapla färdigt veden och sedan ska rabatten på framsidan grävas ur. Vi har bestämt oss för att gräva upp allt, lägga en duk och sedan täcka med stora stenar. Tror det kan bli snyggt faktiskt. Rabatten var redan i våras ett hopplöst fall vad gällde ogräs och blommor som växte kors och tvärs. Nu blir det en stenrabatt *skratt* Underhållsfritt och bra =) Det räcker för mig att ta hand om de rabatter som finns på baksidan och det är ju mest där man är när man är ute ändå.

Vad gäller inne i huset så har det även där hänt grejor...så här ser vinkeln i vardagrummet ut nu och jag är helnöjd!!




Måste bjuda på en bild på en söt liten tjej som hjälpte mamma att laga mat igår också innan jag avslutar. Ni kan väl försöka blunda för vår stökiga tvättstuga bara...där är det faktiskt också städat nu efter dagens slit ;)



Nu ska jag göra det sista här innan Meja ska hämtas =)

Kraam!



Hemma igen!

Vilken härlig, mysig, rolig och avslappnad helg vi haft.

Helgen har spenderats hos svärföräldrarna i Kramfors eller rättare sagt Prästmon. Vi har tagit långa promenader, ätit och druckit gott och bara njutit av tillvaron. Härligt! Mysigt att få bli lite ompysslad ibland =)

På hemvägen fick vi med oss en säng så nu har lilla hjärtat bytt bort sin spjälsäng till en riktig säng. Åhh vad mysigt det var att kunna ligga bredvid henne och mysa tills hon somnade. Trodde dock att man skulle få höra små tassande fötter i hallen under kvällen...men icke. Hon sover som en stock! =) Bra betyg!

Här hemma har det hänt en hel del ikväll kan jag säga. Jag och N har pysslat och grejjat lite...bilder kommer lite senare när det är helt klart =)

Nu ska jag sova...imorrn blir det heldag på skolan. A-K och jag ska brottas med vår uppsats...puh! =)

Här kommer lite bilder från helgen...







Åsså en liten tjej i nya sängen =)



Gonatt!

Myskväll...

Vilken superhärlig kväll...

Meja och jag har lekt massor sen jag hämtade henne på dagis. Vi har byggt med klossar, lagat mat i hennes lilla kök, lagt pussel, spelat innebandy, läst böcker...ja allt möjligt har vi hunnit med...=) Det är supermysigt att få så mycket härlig tid tillsammans. N stackaren jobbade sent och blev sedan tvungen att åka iväg och fixa med veden. Måste ju förbereda för vintern så det är varmt och mysigt här hemma =) Meja hade lite svårt att somna efter vällingen så vi läste bok och sjöng för att varva ner...men icke. Till slut fick hon följa med till soffan och vi låg tillsammans och tittade på Idol. Sen somnade min lilla juvel medan hon snurrade mitt hår som hon alltid gör. Jag blir alldeles varm i hjärtat av såna stunder. Kan bara ligga och titta på henne när hon sover. Den enorma kärlek man känner går inte på något vis att överträffa. Mamma älskar dig mest av allt Meja!! Du är min största kärlek!! Pappa hamnar liiite på efterkälken där =)



Nu har skruttan iaf somnat och jag ska passa på att plocka undan lite. Måste packa också för vi åker till P-mon över helgen för att hälsa på svärisarna. På lördag tror jag allt att det blir en tur i skogen om vädret tillåter. Ska ta med Mejas bärstol...hennes små ben kan nog bli rätt trötta av att gå över stock och sten kan tänkas...men hon kommer att älska det. Finns inget bättre än att vara ute enligt henne =) Å tänk vad mycket skoj man kan hitta ute i skogen...

Nope...här ska hängas tvätt, packas å sen blir det sängen. Imorrn ska jag jobba igen...på dagis...huur kul som helst!

Ha en fortsatt mysig kväll!!



Grattis!!!

Här kommer ett STORT grattis till dig Helena på födelsedagen och många kramar från oss!!


Dinner is served...

Här har vi precis ätit middag. Det blev kycklinggryta med bulgur och sallad. Smaskens!
Meja tyckte att det var supergott även om innehållet i hennes tallrik hamnade mer runt omkring munnen än i och en hel del hamnde av nån anledning även runt stolen och ja lite överallt faktiskt...tänk att det är sååå roligt att gegga med maten...=)



Lilla bus!

Idag har det stått plugg på schemat och lite har hunnits med men tänk vad en dag kan gå fort ibland. Skulle behöva fler timmar på dygnet tror jag allt... Får nog sätta mig en stund till när lilla hjärtat har somnat ikväll.
Nu ska hela familjen gå ut och stapla ved...ett lagomt roligt kvällsnöje =)

Ska bara sanera köket först *skratt*

Mysig söndag!

Idag har vi haft en supermysig söndag!

Dagen började med mysig frukost och sen for N ut till stugan för lite höstpyssel och jag och Meja hade lite pysselstuga för oss själva...







Meja stackaren har ju haft halsfluss och går därför på pencillin men är nu mycket piggare så idag ville vi passa på att vara ute. Det bidde därför en rejäl prommis för att insupa mycket frisk höstluft. För att ta i lite extra så blev det en prommis ända från Kovland till Timrå =) Passade på att traska iväg lagom till att Meja skulle sova lunch. Hon är inte såå sugen på att sitta i vagnen så pass länge så att hon sov större delen av prommisen passade perfekt. Det tog hela 1 h 50 min att gå den sträckan. Puh! =)

Sen har vi bara myst resten av dagen.
Ätit god mat och busat hos mormor och morfar...



Meja och morfar läser bok och kramas

Lillebror kom också dit och åt middag med oss innan han åkte upp till Umeå igen. Tror dock han kommer hem även nästa helg...myys!


Syskonen =)

Imorrn är det dags för jobb, dagis och plugg igen så nu blir det sängen. Meja sover sen lääänge och jag och N varvar ner  i soffan...men nu ska jag krypa ner i sängen med min bok och sen sooova...

Gonatt!


Datahaveri...

Hej igen...

Här har vi haft lite trassel med datorn...därav mitt lilla avbrott i bloggandet. Men nuså är jag på banan igen...=)

Här hemma är det lugna gatan just nu. Mejjan ligger och snusar för fullt, jag har legat och myst i soffan med en bok och N har varit och spelat innebandy men kom precis innanför dörren. Tänkte försöka göra en tidig kväll så det är snart dags för sängen... Plugg står på schemat imorrn igen... Det är ju C-uppsats som gäller för mig den här terminen så det gäller att ligga i =)

Meja trivs super på dagis och hon utvecklas så mycket heela tiden =) Älskade hjärtat!! Det "poppar" upp nya ord hela tiden och hon är ett riktigt litet eko på allt man säger *skrattar* Å det är fart i den lilla kroppen vill jag lova. Går inte att ligga på latsidan här inte...

Natti natti!

RSS 2.0