Tjejkväll

Tentan avklarad...äntligen! Dags att slappna av...puh!

Nu är mina favvobrudar här och vi har ätit en supergod middag. Drinkarna är supergoda och gud så roligt vi har tillsammans!!! =)

Ikväll blir det Ständut Blakk på Aveny...krogen med brudarna...det var ett tag sen. Meja ska sova hos mormor och morfar inatt. Hanna min älskling ska sova här inatt. En riktig girls night out...long time ago =) Gud så kul!




Njut lördagskvällen!!!

Paus i bloggandet bidde det visst...

Hej igen!!

Har haft några dagars bloggledigt...det har varit lite fullt upp...

Förra veckan var jag i Härnösand tisdag till torsdag och sen blev det helg med en massa aktiviteter så tiden har liksom runnit ifrån mig...ja så kan det bli...

I fredags var vi iallafall på kräftskiva hos Niclas syster med familj. Supermysigt och framförallt supergott!!! Tror vi blev allt som allt 15 personer eller nått sånt. Vi trotsade kylan och satt ute heeela långa kvällen och en bit in på natten. Drack gott och åt gott och för vissa blev det lite för mycket av det förstnämnda...nämner inga namn *skratt* Det var INTE jag vill jag bara poängtera =)



Meja och mamma myser i kylan *hjärta*

I lördags kom fredagens värdpar över till oss för en mysig och avslappnad kväll med god mat och soft ställning i soffan framför en bra film. Lite godis och annat gott kom också fram lagom till filmen ska tilläggas...med andra ord en perfekt lördagkväll =)

I söndags var det aktivitet här hemma...N la klart golvet i gästrummet och de hann även gjuta plattan till den fina flaggstång vi fått som ska pryda vår framsida...mysigt! Jag och Meja tillbringade dagen hos mamma och pappa och hälsade även på lillebror samt farmor och farfar en sväng.

I måndags blev gästrummet helt klart med golvlister och allt...jippi! =) Det är jättefint!! Lovar bilder snart! Det bjöds även på tacos här hemma så lillebror och mamma slöt upp och åt med oss. Mysigt mysigt!

Igår packade vi bilen och for upp till Ö-vik för att tillbringa en dag på Paradisbadet med Erika, Jocke och Alfred. Meja var lite avvaktande mot allt vatten till att börja med men efter att ha fyllt magen med lite lunch var allt genast mycket roligare. Vi åkte till och med den stora rutschkanan där man åker med gummiringar. N fram och jag och Meja bak i en dubbelring *skratt* Ja jag och N skrattade och tjoade men Meja stackaren skrek mest av obehag...det blev med andra ord bara en vända för henne i den. Lilla vännen! Efter att vi badat blev det naturligtvis den obligatoriska middagen på Max. Där anslöt även ett annat par som vi gick i samma föräldragrupp som när vi väntade våra små vildbattingar. Åsa och Peder kommer ursprunglien från Ö-vik så efter en tid i Sundsvall beslutade de sig för att flytta tillbaka. När vi meddelat att vi skulle upp till deras hemtrakter så bestämde vi att vi skulle ses en sväng. De kom då till Max med sin lilla sötnos Eliyah som har blivit så stooor sen jag såg honom sist...vilket var typ i mitten av december så det är klart att det hänt en del. Precis som med Meja som växt så det knakat under sommaren. Allt detta summerat så hade vi en kanondag!!!

Idag har jag pluggat...*pust, stånk och stön* Närå...det har gått riktigt bra faktiskt =) Å nu ska jag alldeles strax hämta mitt lilla hjärta på dagis. Sen ska vi åka ut till Birsta där vi ska möta upp mamma för en liten shoppingtur. Som jag nämnde tidigare har ju Meja växt väldigt mycket under sommaren så de flesta av hennes byxor är för korta. Så nu ska här handlas byxor i första hand men även tröjor och lite annat smått och gott till älsklingen. Skulle även behöva inhandla ett par nya skor till henne. Hmm...ja vi får se vad vi kommer hem med =)

Nee...dags att göra mig i ordning så jag hinner med mig...

Hejjåååå (som Meja skulle ha sagt *ler*)

Leeedig =)

Idag är jag ledig och det känns verkligen sååå skönt! Lämnade Meja på dagis för en stund sen och sitter nu och äter frukost framför datorn *s* Jag och N ska iväg en sväng till Birsta för att uträtta lite ärenden. Meja ska bara vara halvdag på dagis idag så heela eftermiddagen ska vi bara myyysa =) Mammas hjärta!!

Ikväll ska vi på kräftskiva hos Erica & Mattias. Tror vi blir rätt många som ansluter så det ska bli jätteskoj!! De har partytältet kvar sen Williams dop så vi ska trotsa kylan och sitta ute. Varma kläder och filt i bagaget är nog det som gäller kan jag tänka. Annars är det väldigt fint väder idag...kanske att det blåser lite väl mycket men solen skiner iallafall...blir nog en mysig kväll!

Gjorde några fynd igår när jag var i Härnösand. Vi hade lite tid över mitt på dagen så vi for till Mio en sväng och där var det rea rea rea. Köpte en del fina saker...se nedan =)




Kram och hej!

Tidig kväll...

Ska göra en tidig kväll ikväll för jag är sååå trött. Meja har ganska precis somnat efter en del bus med mamma =) Vi har bl a bakat lerkakor och läst i nya favoritboken Fixa fisk, sa Pulvret. Nya ord för lilla fröken är dicka=dricka,  mommo=mormor och lajo=love you =) Sötast!! Sedan innan kan vi ta ta=tack tack, titta=titta, sitta, hej, tittii=tittut, mamma, pappa, hejå=hejdå, mamo=farmor, gika=Erica(faster), tia=Mattias(farbror), bii=bil, booma=blomma, ejta=äta, mee=mer, aja=Sara och lite mer...


Mamma titta vilken fin kaka jag gjort =)

God natt hörri...ännu en tidig morgon väntar! Sen är jag dock ledig på fredag...sköönt!


Skolstart för mamman...

Så var man tillbaka i Härnta då med allt vad det innebär. Dvs låånga dagar med föreläsningar, seminarier och godissug =) Näe det har faktiskt gått bra idag. Känns såå skönt att det faktiskt är SISTA terminen innan jag äntligen kan plocka ut min examen. Fattar ni...SISTA TERMINEN!!!

När jag kom hem så möttes jag av världens underbaraste lilla tjej som sträckte armarna mot mig och log sitt allra sötaste leende. Gissa om mamman smälte som en glass i solen =) Efter en massa lek, bus, kramar och mys så hade jag en trött liten tjej som gnuggade ögonen frenestiskt...


                                                   
Trött tjej väntar på välling                                          Myser i soffan


Trodde hon skulle somna som en stock jag...men något hände *skratt*




Busungen blev pigg igen...=)

Ja ja...nu sover hon iallafall sött och mamman ska sätta sig och läsa 3 rapporter som vi ska diskutera på ett seminarium imorrn. Bäst jag sätter igång antar jag så jag får sova nån gång =)

Kram och god natt!!

Hemma igen...

Nyss hemkomna efter en tur till Birsta där vi gjort lite ärenden. På vår lilla shoppingtur lyckades jag hitta ett par superfina tofflor. Me like! Perfekta nu när höstkylan börjar krypa sig på...=)



Näe...nu ska här torkas golv innan lilla fröken ska hämtas...

Godmorgon REGNIGA måndag...

Vilket väder...

Jag har precis lämnat Meja på dagis och hon sprang glatt in och ville leka med de andra barnen så jag vinkade bara och sa att jag skulle gå. Fick en snabb kram och en puss, sen hade hon inte tid längre *skratt* Det är så skönt att det funkar så bra och hon trivs verkligen på dagis =) Älskade hjärtat!

Nu ska jag och N snart åka iväg för att göra lite ärenden. Det blir hemmapyssel idag med tanke på vädret. N ska börja måla väggarna i gästrummet. Det kommer att bli sååå fint! Imorgon kan det nog tänkas bli tapetsering av fondvägg. Dörr + garderobsdörrar blev färdigmålat igår. När väggarna är målade och fondväggen tapetserad då är det bara golvläggning och lister kvar. Det har gått jättefort! Tur man har en händig karl =)

Igår var bror med sambo här och åt middag med oss. Det var jättemysigt att träffas. Vi har inte hunnit med att träffas så mycket i sommar som vi hade velat. Helgerna har som sagt varit fulltecknade för oss och även för dom men igår så fick vi äntligen träffas =)




Meja fick en bok igår som hon bara älskade. Den skulle läsas om och om igen =)



Tack snälla morbror och moster!!!

Nu...iväg å fixa ärenden så det händer något här!

Kram kram!



Dagen efter...

...har man väl rätt å va lite loj va *s*

Var på 30-årsfest hos min vän Erika igår och det var huur kul som helst. Vi sjöng karaoke så taket höll på att lyfta *skratt* I vanliga fall är det endast Meja som brukar få höra min skönsång. Igår tummade jag dock en aning på den regeln och skrålade hejvilt med tjejerna och gud så roligt vi hade!! Man måste ju kunna bjuda lite på sig själv ibland ;-)

Tack för en toppenkväll Erika!!!

Ikväll kommer bror med sambo hit och ska äta middag med oss. Ska bli mysigt!! Snart är ju sommaren slut och han drar återigen till Umeå. Detta är dock sista terminen (för oss båda) så till jul kommer han hem...hoppas det är för gott =) Även Malin, hans söta flickvän blir klar till jul så då ska här firas hejvilt kan jag tänka. =)

Nu blir det OS en stund innan Meja vaknar. Då ska vi ta en prommis till affären...

Kram!






Snorigt...

Happ happ happ...det sägs ju att när barnen börjar dagis så så hopar sig sjukdomarna. Meja har redan åkt på feber och förkylning...och inskolningen är inte ens klar än. Det började med lite snorig näsa imorse och efter att jag hämtat henne vid halv tre så var hon SÅ mammig. Ville bara vara i famnen hela tiden och snoret rann på lilla hjärtat. Vid middagen åt hon ganska bra men ögonen hängde och hon verkade loj. Efter att ha varit superspeedad (=övertrött) somnade hon pladask i min famn efter blöjbyte. Sen har hon vaknat flera gånger och jag kände att hon var jättevarm plus att hon har svårt att andas genom näsan. Fick hämta in en kudde från vår säng så hon kom lite högre med huvudet men det blev inte så mycket bättre av det så hon fick sova i min famn i soffan en stund. Nu ligger hon i sin säng igen så jag hoppas hon får sova hela natten. Inte roligt när barnen är sjuka...

Iallafall så har Meja varit ensam på dagis från 9.45 till 14.30 idag och det hade gått jättebra!!! När jag kom satt de och åt mellis och hon var så nöjd så =) Hon verkar trivas huuur bra som helst och det känns så skönt!! Personalen är verkligen supergullig så det känns otroligt tryggt att lämna henne där.

Nu sitter vi och myser i soffan och dricker vin. Svärmor är här och ska sova hos oss inatt. Vi har grillat kyckling och ätit en jättegod pastasallad till. Nu har godisskålen precis åkt fram...aja baja...ha ha...ja ja det är ju faktiskt fredag =)

Nu ska jag smyga tillbaka till tv:n =)

Ha en mysig kväll!

Gomorron fredag!

Vilken härlig fredagsmorgon. Ser ut att bli en fin dag =)
Här äter vi frukost och Meja lever rövare med en ballong hon fick av sin gammelmormor igår kväll.






Dags att borsta tänderna och kila iväg till dagis nu!

Hej svejs!

Myyys!

Även denna dagisdag gick super! Idag stannade vi över lunch och Meja fick även somna där...och somnade gjorde hon som en stock. Många nya intryck för lilla hjärtat...=)

Hann dock hända en liten olycka idag. Meja ramlade av en trehjuling och slog munnen i ett trästaket...huvva! Jag var inte i närheten då det hände utan en av fröknarna plockade upp henne för att trösta och det var inga problem. När de kom in och hon såg mig däremot...DÅ kom de STORA krokodiltårarna...lilla vännen! Snart var dock detta glömt och det var full fart igen. En fläskläpp var då det enda som vittnade om vad som hänt...huuu...

När Meja somnat i vagnen så knatade vi hemöver och hon fick sova klart hemma på altanen som vanligt. När hon vaknade åt vi en mysig mellis i solen på altanen. Härligt väder har ju dagen verkligen bjudit på...myyys!







Nu har N kommit hem och vi är nyätna, mätta och glada. Alldeles strax kommer Mejas farmor och gammelmormor på besök. Ska plocka fram lite fika på altanen tills de kommer.

Ha en härlig kväll!

Soool =)

Det är frukost-time här och vi ska snart göra oss klar för dag nummer 2 på dagis. Härligt väder är det också så idag kanske det även blir lite utelek på dagis =) Stannar iallafall över lunch så får vi se vad det blir sen...

Förresten...takmålningen är nu klar i gästrummet. =) Dags att måla väggar nästa...första vändan blir ikväll tror jag. Å tapet till fondvägg är vald...här går det undan...

Njut dagen!


Det gick super!

Blir nog inga som helst problem med den här inskolningen känner jag. Efter att ha kollat in de andra barnen en liten stund så började Meja genast lägga pussel, rita och pyssla. När det var dags att gå hem kl. 10.30 tyckte hon inte riktigt att hon var färdig *skratt* Personalen var iallafall jättemysig så det här känns bra. Imorrn äter vi lunch på dagis och eventuellt får hon sova där också...



Nu ska jag krypa ner i soffan och läsa bok...vädret tillåter inte så mycket annat men jag klagar inte ;-)

Kram!




Regn regn regn...

...men vi är redo. Idag börjar dagis =)


Lite bilder...



Fisketur i söndags...det var skoj tyckte Meja =)





Meja & Frida...sötnosar!! =)


Trött...

...blev jag nu *snark*
Tur det snart är dags att gå hem så man får röra på sig lite =)

Ikväll kommer Anna-Karin över en sväng för diskussion om upplägg av C-uppsatsen. Känns lite småtungt att köra igång men samtidigt ska det bli roligt. Om inte annat så lever jag på att det är slutspurten nu...snart är studerandet över och jag kan ge mig ut i verkligheten. Längtar ju efter att få komma ut och vara med barnen i skolan...=)

Imorrn är det Mejas första dag på dagis...mammas lilla hjärta har blivit så stor!! *stolt* Återkommer imorrn med bilder från den stora dagen =)

Kraaam!


Sista dagen...

...på jobbet. Känns skönt samtidigt som det känns tråkigt att lämna alla härliga människor här...
Tänkte iallafall krydda mina kära kollegors tisdag lite extra genom att bjuda på smarrig ananaspaj med glass =)
I hope they like it...=)

Kvällen gick fort igår. Handlade lite efter jobbet och när vi kom hem kikade vår granntjej Frida över och lekte med Meja en stund innan det var läggdags. Frida blir 3 år nu i höst så hon är lite större än Meja men de tycker ändå det är roligt att leka med varandra. Eller eh... Frida leker och Meja hänger på och gör likadant *skratt*

Senare när Meja somnat gjorde jag pajerna till idag och städade undan lite. Plockade även jordgubbar och jisses vad mycket det finns. Har redan fryst in en massa också. Härligt att kunna ta fram i vinter =)

Status gällande gästrummet ser ut som följande...taket blir färdigmålat ikväll. Jihoo! Sen ska dörr + garderobsdörrar målas. Därefter är det dags för väggarna, tapetsering av en vägg och sist golvet...det går faktiskt undan...=) Ska lägga in före och efterbilder sedan...

Strax fika =)

Ny vecka...

...å min sista på jobb. Jobbar bara måndag och tisdag den här veckan. På onsdag ska lilla stumpan skolas in på dagis så mamman har tagit ledigt de sista dagarna denna vecka för att vara med =) Känns jättespännande och jag är helt övertygad om att hon kommar att tycka det är jätterolig!!

Nästa vecka ska jag tillbaka till skolbänken igen och höstens slit drar igång =) Dock är det sista terminen nu och det känns helt underbart!! Första veckan blir en mjukstart med skola bara tis-tors så det känns skönt. Då kan jag vara med på inskolning även på måndag tillsammans med N vilket känns väldigt skoj. Å på fredagen kan vi ha hemmamys då Meja är på dagis å N har semester =) Veckan därpå har N också semester och eftersom det är vår enda lediga tid tillsammans på hela sommaren så tänkte vi försöka hitta på nått skoj då...vi får se vad det blir =)

Kram kram!


Dop

Vilken superdag det varit idag. William fick strålande väder på sin dopdag och alla var glada och nöjda.
Vi har ätit och fikat gott och njutit av den härliga dagen med nära och kära. =)

Efter mat och fika gick vi hem en sväng och jag och Meja sov en liten stund för att vara pigga till kvällen. N var duktig och klippte gräset och monterade ihop en traktor med släp som Meja fick av sin farmor & farfar idag. Sen tog vi en prommis tillbaka till Erica & Mattias för lite mysig korvgrillning.

Nu har vi sovbesök här hemma, Lilla söta Julia som har kommit från Borås för Willes dop följde med oss hem för att leka med Meja och ville även sova kvar här. Vi har haft lite kvällsmys med chips, dricka och glass.

Nu ska vi krypa ner i sängen och hoppas på en lika fin dag imorgon.






God natt!

Gomorron fredag!

Äntligen äntligen fredag! =)

Tänk vad skönt det känns att vakna upp en morgon som denna och veta att det är fredag och helgen snart är här =)
Ikväll är jag bjuden på middag hos Marie där vi ska kika på filmen från möhippan. Ska bli jättekul!!

Imorrn är det dop på schemat igen. Mejas lilla kusin William ska döpas. Den här gången är dopet  dock på hemmaplan i Kovland så det känns skönt. Gångavstånd både till kyrkan och dopfikat. Kan inte bli bättre =) Är lite mättad på alla helgutflykter som vi haft planerade hela sommaren nu. Nu vill jag ha lite hemmatid att pyssla och mysa med familjen.
Vi har i sommar avverkat inte mindre än 6 bröllop, 3 dop, en 30-årsfest, en 50-årsfest och en student. Det ni! Snacka om fulltecknad sommar...*skratt* Å nästa helg är jag faktiskt bjuden på ytterligare en 30-årsfest...*s* Hoppas på en lugnare höst =) Näe...det har varit jätteroligt med alla tillställningar i sommar men jag skulle ljuga om jag sa att det inte har känts liiite jobbigt emellanåt när inte en enda helg har kunnat vigas till hemmamys...men men...=)

Igår kväll blev det kräftpremiär...åååå så gott!! Meja fick också smaka men tyckte nog att det var sådär. En rostad macka med smör tyckte hon var mycket mycket godare =) Premiären gjordes med svärföräldrarna i stugan på Åstön och det var supermyysigt!!
Besök från Borås som kommit upp för Williams dop gjorde oss också sällskap och det är alltid lika trevligt att träffas!!




Ha en mysig fredag alla!

Kram Sara

Uppe med tuppen...

Klev upp klockan 05.30 idag och kände mig faktiskt riktigt pigg...sköönt!
Har plockat undan lite här på morgonen och fixade nu en kopp kaffe och satte mig här. Gick igenom en massa gamla kort igår. Vi har varit urusla på att framkalla bilder så nu tänkte jag ta tag i saken och gå igenom alla bilder för att se vilka som ska framkallas. Kan säga att det är x antal hundra som hamnat i framkalla-mappen...=)

Hittade iallafall de här mysiga bilderna på gårdagens kramgoa par. Jisses vad stora de blivit!!! =)


Nu ska jag gå och väcka mina kärlekar. Dags att göra oss i ordning och åka till mormor & morfar där Meja ska vara även idag.

Ikväll ska vi till Åstön för årets kräftpremiär...mumma!

Njut dagen!!

Kram!


Kvällsbesök...

Ikväll har vi haft mysigt besök av Erika, Jocke & Alfred. Gissa om Meja blev glad när Alfred kom och hälsade på. Oj vad de har kramats =) Sötnosar!!



Kram & god natt!!

Slut på sommaren...?!?

Men jeeeeeesus vad trött jag var imorse...å kallt som bara den var det brrrrrr! Termometern visade på dryga 7 grader ute...huvva! Vart tog sommaren vägen kära vänner?!? Det var kalasvarmt och som över en natt kom hösten över oss känns det som...hur gick det här till?!? I bilen på väg till jobbet åkte stjärtvärmen på och jag satt huttrandes och gäspade och ville bara krypa ner i sängen igen...huuuuuuuu!!

Igår hade jag och N en barnfri kväll då Meja sov hos mormor & morfar inatt. Kvällen igår ägnades åt diverse pysslande hemma. N körde igång med renoveringen av gästrummet på allvar och i en rasande fart spacklades och slipades väggarna och taklisterna hamnade på plats...han är duktig min kärlek! Själv pysslade jag med lite annat smått och gott. Jag bytte gardiner i vardagsrummet, plockade jordgubbar, bakade, dammsög och fixade och donade. Så nu måste jag säga att det är tipptopp hemma =) Skööönt! Saknar dock Meja som en tok så jag längtar tills vi hämtar henne ikväll...

Idag jobbar jag till 17.00 igen och sen kommer Erika, Jocke och Alfred hem till oss på en liten mysig fika. Tänkte att jag skulle bjuda på lite ananaspaj...det brukar alltid vara uppskattat =) Det var längesen Meja träffade Alfred nu så det ska bli roligt att se dom tillsammans. Dom är så söta!!

Nee...jobba var det ja! =)

Kram kram!


17-pass igen...

Jobbar till 17 idag igen...pust! Men idag har det ringt på bra så det har varit fullt upp...=)

Den här veckan jobbar både jag och N så Meja är hos sin mormor & morfar på dagarna. Hon trivs jättebra där så det känns jätteskönt! Blev tvungen att väcka en sömnig liten fröken imorse för att skjutsa dit henne. Det roliga är att det spelar ingen roll att man väcker henne innan hon sovit klart...hon vaknar ändå alltid med ett leende på läpparna. Älskade hjärtat! Hon tittade yrvaket upp på mig imorse, log sitt söta leende och kröp upp i min famn...mammas älskling! Klädde på henne, satte henne i bilen och brassade till mina föräldrar. När vi kom dit sträckte hon glatt armarna mot mamma och var såå nöjd...härligt! Mormor brassade frukost på en gång och det tyckte Meja var mys såklart...=)

Efter jobbet idag har jag lurat med mig N på IKEA...hi hi. Vi har grejat lite hemma i helgen så jag blev sugen på att inhandla några grejer =)

Det blir bl a...


AGEN Korg                   GULD BREDAVIK Ram                        RIMFROST Taklampskärm

Sen blir det säkert lite annat smått och gott också...

Igår pysslade jag i Mejas rum och det blev superfint. Bytte gardiner, städade ur garderoberna, rensade bort "urvuxna" leksaker mm. Sen köpte jag nya blommor till hennes fönster och så hittade jag en superfin trälåda med hjul som hon kan ha sina böcker i...ska lägga ut nya bilder på hennes rum när jag kommer hem...

Slutligen måste jag bara berätta om bröllopet vi var på i helgen. Verkligen supermysigt och otroligt vackert! Det var min söta vän Marie som gifte sig med sin Andreas. Bröllopet ägde rum utomhus vid en sjö...sååå vackert säger jag bara! Bilder utlovas även här...

Igår hade vi städardag hemma och N körde äntligen igång med renoveringen av gästrummet. Längtar tills det blir klart...men det ska spacklas, slipas, målas och läggas golv...tur han är snabb MEN noggrann min man...hi hi

Nee...drygt en kvart kvar här...sen IKEA...sen hämta lillstumpan hos mammsen & pappsen som även bjuder på middag...myyys!

Kraam!

RSS 2.0